maartengoesdownunder.reismee.nl

Een nieuwe aanwinst, en een nieuw avontuur!

Hey daar................................,

Alles goed?

Ik ben vorige week heel druk geweest.

Maar ik heb nieuws voor jullie. Ik heb een campertje gekocht!!!
Rondtrekken door Australië in een campertje is natuurlijk wel de beste manier, en heel avontuurlijk.

Ik heb na veel zoekwerk op internet en gebel twee geschikte campertjes kunnen vinden, en ben daar wezen kijken samen met mijn oom. Samen zijn we tot de conclusie gekomen, dat deze (zie foto's) het maar moest zijn.

Het campertje ziet er goed uit, motor klinkt goed, en alle papieren zijn op orde. Het mooie van deze camper is dat de motor 5.000 km geleden gereviseerd is en er 15.000 km garantie op zit van het bedrijf (in Perth) waar het gedaan is. Als je motor nou stuk loopt (wat ik niet verwacht) kom je wat lastig in Perth, maar dan kan er altijd iets geregeld worden, en wanneer je zulke garantie biedt als bedrijf moet het wel goed zijn (al deze bonnen zijn aanwezig). Verder is de distributieriem vervangen (30.000 km geleden), wat ook een hele dure ingreep is. De wagen heeft een vrij lage km stand voor Australische begrippen (Mitsubishi; model 1991 with only 235.000 kms). Of het allemaal zo goed is als dat het lijkt weet je natuurlijk nooit, maar ik heb er vertrouwen in dat dit een goede aankoop is.

En niet te vergeten hij heeft zowel een LPG als een gewone benzinetank. LPG kost ongeveer $0,60 per liter. (0,35 eurocent)

De andere die we bezocht hebben zag er ook goed uit. Deze was ruimer van binnen, omdat hij iets langer was, en hier kon je ook met z'n drieën voorin zitten.

Verder waren de banden iets beter bij deze (bij de ander waren ze ook goed), en was het interieur iets netter en beter afgewerkt (wat niet betekend dat die ander niet netjes is.) De motor van deze was iets zwaarden, klonk ook goed, alleen het meisje bekende eerlijk dat ze soms om de dag water bij moest vullen (wat betekent dat er toch iets moet lekken ergens).

De camper die ik gekocht heb, heeft twee zitplaatsen voorin, maar ik heb echter een stoel van mijn oom gekregen die precies achterin past en perfect zit, dus probleem opgelost.

Beide campertje waren uitgerust met volledig camping gear. Bestek, potten, pannen, electische koelbox, watertank, snorkel etc etc. Bij de camper die ik heb gekocht zat trouwens ook nog een tweede accu voor het electische koelboxje. En je kan met een omvormer accu's van telefoons en apparaten die op 220V werken opladen.

De uiteindelijke beslissing om de eerste camper te kopen was met hoofdreden dat we voor een goede motor en wagen gingen in plaats van het kleine beetje meer comfort van de ander.

Toen ik hem mee naar huis heb genomen, heb ik alle spullen er wat uit gehaald om te kijken wat er in zat. Ik heb wat deksel van kisten eruit geschroefd en verzaagd omdat die niet helemaal goed pasten (nu wel weer), en dingen nog wat vast gezet. Verder heb ik nog wat nuttige dingen hier van mijn oom gekregen: wat extra bestek, borden, glazen, pannen, stuk zeil, extra water en benzine tank etc.

De verdere planning is als volgt: nadat ik nu heerlijk uitgerust ben van een heerlijk weekendje met de hele familie bij Kennett river (licht aan de beruchte Great Ocean Road), waarvan jullie het verhaal en de foto's nog te zien krijgen. En vandaag de laatste dingen in de camper heb gestopt. Ga ik morgen ochtend (woensdag 17-03-2010) heel vroeg opweg naar Sydney om Geert Jan Zwager (uit Burgum) en een vriend van hem ontmoet. Het is de bedoeling dat we dan 2½ maanden gaan rondtrekken.

De rit naar Sydney is ongeveer 900km en met een snelheid van 80-90 (wat het beste is voor de camper) ga ik daar ongeer 10 tot 12 uur over rijden. Met wat pauze tussendoor denk ik er ongeveer 14 uur over te doen. Ik probeer 6 uur 's ochends weg te gaan, wat inhoud dat ik er 20.00 uur kan zijn. Ik probeer dit in een keer te rijden, lukt dit niet dan overnacht ik ergens onderweg en kom ik de volgende ochtend/middagaan.

Ik heb met Geert Jan en zijn vriend afgesproken dat wij elkaar op Sheralee Caravan Park inRockdale (een wijk in Sydney) ontmoeten. Dit is een camping, die voor mij makkelijk te bereiken is. Dit ligt vlak onder het vliegveld, met een treinstation ernaast, en is heel makkelijk te bereiken met de trein vanuit het centrum. Dit is voor beide partijen dus een goede ontmoetingsplek.

Nou, dit was het weer ff voor nu. Jullie horen wel weer van mij.

Groetjes Maarten...

Sanne

Hee wat tof!!
Moest je trouwens erg wennen aan het links rijden?
Ze rijden daar toch links? x'D

Maar klinkt helemaal leuk!! Go Maarten ;)

xSanne

mams

wat een leuk verhaal! Het avontuur kan beginnen! ik wens je een heel goede reis naar Sidney. Doe voorzichtig en neem optijd een rustperidode/pittstop.Veel plezier en houd goed je ogen open onderweg. Hoop natuurlijk dat de reis voorspoedig verloopt. Heel veel liefs mams.

marjan Bakhuijsen

Hey Maarten, wat een gaaf ding, man. en helemaal compleet! Top toch? Volgens mij vermaak jij je wel, heel veel plezier met de mannen en nogmaals genieten maar.......knuf mar

Lance

Hey Maarten, ik zie dat je zaken hebt gedaan.
Als het maar geen Prelude van Toyota is hahahaha.
Veder hier alles oke, het voorjaar komt er aan.
Ik heb je wat extra foto ruimte voor je geregeld zodat je ook wat leuke dames voor mij en Mies op de site kunt zetten. Groetjes van mij, Jelly en Lieke xxx

Annet Schippers

Hoi Maarten,

Wat leuk om jouw reis op je blog te kunnen volgen!
Ik zie dat je er al aan gewend bent om alles zo te regelen dat het een super mooie reis wordt. Gefeliciteerd met je mooie camper.

Goeie reis,
Annet

Anneke(en Keimpe)

Ha die Maarten
Wat super om met een camper te trekken,in Nieuw zeeland hebben we het ook gedaan en je weet uit ervaring hoe geweldig dat is!Ik heb het idee dat je nu echt begint te wennen en te genieten.We wensen je een fijne reis en doe de groeten aan Geert-Jan.
Maarten,voorzichtig aan en.....leuk om jouw verhalen te lezen!Groetnis Fan ús!

Frouckje

Hé Maarten!

Let the big adventure begin!! Nu maar hopen dat je geen Franse-camper-rampen-déjà vu`s krijgt... ;-)

Veel plezier!!
Frouckje

marieke

hey maarten,
hartstikke leuk om te lezen wat je allemaal beleefd!!
en nu een camper gekocht,stoer!
heel veel plezier,
liefs marieke

Nynke (van Berber enzo ;))

Maarten!

Wat super om te horen dat het goed met je gaat.
Volgens mij heb je het super naar je zin.
Geniet van je reis, ik ben jaloers! :D

Have fun, enjoy en take care!!

Kissss

maartje

Hoi stoere neef,dat is koel.Hoort goed van die camper.en ziet er goed uit.Nu kan het avontuur beginnen,en ik hoop dat het goed klikt met de Hollandse plaatsgenoten.Geven en nemen.,maar ja,mannen kunnen dat wel(ha,ha)Nu kerel,heeeel veeeel plezier.geniet ervan en doe voorzichtig.Liefs

Daniël B.

Heey Kerel, ik heb je ook al gesmst maar ik wist niet dat je deze mooie reis ging maken man. super. Ik ga ooit nog is naar Amerika. met mijn familie. Wanneer is nog onduidelijk. Maar een van mijn broers gaat volgend jaar al naar Amerika. Hij kent daar iemand en dan gaat hij naar dallas in texas zit diegene die hij kent. Ik ben vorig jaar naar marocco geweest. maar mijn droom is ooit ook z'on reis te maken. Heey kerel veel plezier daar. En we spreken elkaar wel weer. Je blijft altijd een maat van mij weet je he. als je terug komt naar Nederland, gaan we wat ik ook al gesmst heb een keer iets drinken. lijkt me leuk, we hebben elkaar zo lang niet meer gesproken. heey laterz kerel. Groetjes,Daniël

Anke

Hey Maarten-Jan! Down Under...ik ben jaloers ;) Geniet er lekker van...ik vond het één van m'n mooiste reizen! Fantastisch land met zoveel mogelijkheden, relaxed, leuke mensen....maak er wat moois van!! Groetjes van een ex-panhuyslaner en Australië-ganger, Anke

Trienke

Hoi Maarten,

Wat leuk om je verhalen te lezen en je foto's je bekijken, je site leeft :D
Je foto's zien er echt prachtig uit, zo'n mooie omgeving, onvoorstelbaar en de dieren zo dichtbij...
grappig ook dat je een camper hebt gekocht... past helemaal bij je, is het niet?

Veel plezier verder en geniet van je avontuur...

Groetjes Trienke

Mar

Hoi Maart, je moet dit filmpje eens zien!
Als je zo'n lammetje tegenkomt mag je hem meenemen voor me, voor m'n postzegel gras!

x Mar